Oldal kiválasztása

Sikerspirál – Részlet a könyvből

Minél tudatlanabb vagy spirituálisan, annál többet szenvedsz. 

 

Sikerspirál – Részlet a könyvből

SIKERSPIRÁL

Részlet a könyvből

2019 – Első kiadás

Szerzői jogok: A könyv – a kiadó írásos jóváhagyása nélkül – sem egészében, sem részleteiben nem sokszorosítható vagy közölhető, semmilyen formában és értelemben, elektronikus vagy mechanikus módon, beleértve a nyilvános előadást vagy tanfolyamot, a hangoskönyvet, bármilyen internetes közlést, a fénymásolást, a rögzítést, vagy az információrögzítés bármely formáját. A Sikerspirál ábra az eredeti grafika szerint külön jóváhagyás nélkül oktatás céljára szabadon felhasználható a szerző megjelölésével. Kereskedelmi felhasználás érdekében vegye fel a szerzővel a kapcsolatot.

Szerző: Barta Tibor
Jogtulajdonos: Barta Tibor
Web: 7het.hu
E-mail: bartatibor@7het.hu
Korrektor: Mosolygó-Marján Erzsébet (Helyesen magyarul)
Web: helyesenmagyarul.hu
ISBN 978-615-00-6511-3
Minden jog fenntartva!

Egy új kezdet esélye

  1. július 20. éjszaka 11 óra van, Budapestről tartok haza autóval a Velencei-tóhoz. Az autópályáról letértem, egy mellékúton haladok. Koromsötét van, a csillagok a felhők mögé bújtak, a hold sem világít. Halkan szól a zene, de nem tudok rá figyelni, a gondolataimmal vagyok elfoglalva. Fáradt vagyok, nehéz napom volt, reggel 5 előtt keltem. Még 15 perc és otthon vagyok, csak ez foglalkoztat. A távolban két autó fényszórója tűnik fel, egyúttal megmagyarázhatatlan, különös érzés kerít hatalmába. Az autók egyre közelebb érnek, hirtelen a hátsó autó irányjelzés nélkül kivágódik és előzni kezd, mintha ott sem lennék…

Ez nem lát? Túl közel van! – villan át az agyamon.
A következő gondolatom az, ha félrerántom a kormányt, talán megúszom a frontális ütközést.
Egy őrjítően hangos robbanást érzékelek. Majd hirtelen csend lesz. Megszűnik minden külvilági zaj. Ez a csend más. Ez olyan mély, olyan magasztos. Hirtelen fény és melegség árad mindenhonnan. Megszűnt tér és idő. A következő pillanatban Isten előtt állok.

– Meghaltál, földi léted véget ért – hangja békés.
– Még nem akarok meghalni! A két fiam! A szeretteim! Szükségük van rám, nem hagyhatom el őket! – fakadok ki kétségbeesetten.

Felajánlanék bármit, odaadnám mindenem azért, hogy visszatérhessek hozzájuk. De semmim sincs. Csak szeretni tudok, a szeretet minden vagyonom. Ez minden, amit adhatok.

Hirtelen éles fájdalom hasít a bal vállamba, próbálom a bal kezem megmozdítani, de teljesen el van zsibbadva. Óvatosan mozdulok. A hátamra fekszem. Az álomból lassan visszatérek a való világba, a társadalmi tudatosságba egy pesti lakás negyedik emeletén – munka, számlák, politikai helyzet, posztok, lájkok, fáradt tekintetek a villamoson. Kint nagyon meleg van, igazi nyári kánikula. Kábán tekintek az ágyra, mellettem egy tigriscsíkos kutya horkol, jó mélyen alszik, ő Bella.

Zaklatott vagyok a rossz álom miatt. Olyan valóságosnak tűnt…
Próbálom megnyugtatni magam: hiszen az egész csak egy álom volt!
Egy rossz álom! Nem haltam meg… Élek!
Örömmel tölt el a felismerés délután 15 óra felé. Élek! Van két kezem, két lábam, egészséges vagyok. Egyre jobb a hangulatom. Élek!

Voltál már úgy, hogy nem tudtad, ébren vagy-e vagy álmodsz? Az álom és a valóság néha különösen egymásba fonódik, nagyon keskeny a határ…

Mielőtt olvasás közben kora délután elaludtam volna, a sorsomról, a jelenlegi helyzetemről gondolkodtam. Kilátástalannak tűnt minden. Az életem során többször voltam mélyponton, most újra gödörbe kerültem. A fenébe is, hogyan történhetett? Pillanatnyilag egyedül élek egy kutyával. (Róla, Belláról még teszek említést.) Még csak pár napja költöztünk vissza a Velencei-tótól Budapestre, neki is szoknia kell az új életkörülményeket a negyedik emeleten. Próbáltam önmagammal a jelenlegi helyzetet megbeszélni, és valami megoldást találni. Egyelőre nem sikerült. Dühös voltam és elkeseredett. Aztán álomba szenderedtem.

Majd felébredtem. Élek!

Ez azt jelenti, hogy újra tudok kezdeni. Minden lehetőségem adott, hogy talpra álljak. 2009-ben a válásomnak és a gazdasági válságnak „köszönhetően” elvesztettem mindenem. Az elmúlt 9 évben kemény munkával csak a felszínen tartottam magam és a családomat. Most, 2018-ban kezdhetem elölről az Élet nevezetű „játékot”. Minden okkal történik, ez a helyzet sem véletlenül következett be. Minden élethelyzet egy JEL, egy üzenet és egy iránymutatás is egyben. Nézzek valami melót, amivel több pénzt kereshetnék? Logikus lenne, a társadalmi tudatosság is ezt követeli tőlem. Én már másképpen „működöm”, ezért a környezetem megrökönyödésére azt teszem, amiért mindenki bolondnak tart: megírom ezt a könyvet. Tanulj a vesztestől! Jó, mi? Ez biztosan tetszeni fog az embereknek.

Kívülálló szemmel nézve alkotásra maximálisan alkalmatlan élethelyzetben vagyok: tökéletes a zűrzavar az életemben. Nagy kiadók sem versengenek a kegyeimért, a könyv kiadásával kapcsolatos költségeket is nekem kell előteremtenem. Szükséges tudnod, hogy nem a bankjegyek lebegnek a szemem előtt, nem az anyagi haszonszerzés vezérel. Maradandó értéket szeretnék alkotni – mondhatnám az elvárt tökéletes sablonválaszt, ami igaz is.

A mélyebb igazságot azonban nehéz szavakba öntenem. Ugyanazt érzem, amit éreztem A motiváció című könyvem megírása előtt: hallom a belső hívást. Ez mindent felülír. Elérkezett az idő; itt és most nekem az a feladatom, hogy ezt a könyvet minden külvilági körülménytől függetlenül megteremtsem.

Oké, de hogyan emeljem magam abba a lelkiállapotba, hogy írni tudjak? Ekkor egy gondolat hasít belém: fordítsd a csalódottságodat lenyűgözöttséggé! Váltsd a depressziódat lelkesedéssé! Fordítsd a pesszimizmust optimizmussá, a veszteséget győzelemmé! Hanyatlás helyett teremts!

Miért erre gondolok, miért számít mindez? Hiszen pont ez a lényeg! Hogyan fordítom a veszteségeimet nyereséggé, a frusztráltságomat diadallá, a sikertelenségemet sikerré, hogyan hozom magam a győztes lelkiállapotba? Mivel táplálom a belső erőmet, hogy átlendüljek a holtponton? Hogyan emelem át magam a reménytelenség sötét bugyrából a megrendíthetetlen hit szikrázó fénye felé? Hogyan nyerem vissza a lelkesedésem az élet iránt? Hogyan élem túl életem viharait?

Hogyan emelem magam a viszontagságok ellenére
a létezés egy jobb és emelkedettebb szintjére?

Mostanra tudom, hogy az életben mindig minden átmeneti. Mindenkinek az élete kerülhet mélypontra annak ellenére, hogy az adott pillanatban a legjobb döntéseket hozta. Az életben mindig minden megtörténhet, és meg is történik. Ezért ÉLET!

A változás, a változtatás esélye Neked is megadatott; képes vagy rá, hogy a személyes kudarcodat diadallá változtasd. A döntés szabadon a tiéd; a mentális energiáid által a pozitív vagy a negatív lelkiállapotba emeled-e magad. Építed vagy rombolod az életed? Tőled, a gondolataidtól függ. Lehet, hogy miközben Te ezt a könyvet olvasod, én már pénzügyi értelemben gazdag vagyok. Lehet, hogy újra szorult helyzetben vagyok. Lehet, hogy a 9. kerületben találkozunk, miközben sétáltatom a kutyámat, Bellát, lehet, hogy ezen földi létem véget ért, már nem vagyok az élők sorában. Hiszen minden átmeneti.

Miközben ezeket a sorokat írom, egy idézettel találkozom:

„Ha a Sikert, Kudarcot bátran állod,
s úgy nézed őket, mint két rongy csalót(…)”

(Rudyard Kipling: Ha…)

A vers teljes verzióját a könyv végén megtalálod.

A Teremtő – okkal – úgy rendeltette, hogy az alkotóknak (és minden emberi lénynek) meg kell élni a mélységeket és a magasságokat is.

„Az élet rendeltetése az, hogy a viszontagságok ellenére,
nem pedig a hiányukban véghezvitt teljesítmények
története legyen, hiszen viszontagságok nélkül
teljesítmények sem létezhetnének.”

(Jim Rohn)

Ha jómódban élnék, ha nem lennék ebben a kényelmetlen élethelyzetben, eszembe sem jutna ezeket a sorokat papírra vetnem, nem fejeződött volna ki belőlem a Sikerspirál felismerése. Azzal lennék elfoglalva, hogy milyen legyen a következő autóm, milyen karórát viseljek, milyen menő okostelefonom legyen, hova menjek a jövő héten nyaralni, és valószínűleg megérdemelnék már egy nagyobb, több luxussal felvértezett házat is.

Élethelyzetemből adódóan lehetnék folyamatosan stresszes, feszült, belehajszolhatnám magam az őrületbe. De nem erre gondolok. Ha ezt tenném, elvesznék. Tudom, hogy át kell emelnem a lelkiállapotomat a Sikerspirálba.

Nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok, izgalommal teli várakozás van bennem. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt a könyvet megteremthetem. Imádok írni. Büszke vagyok magamra, arra, hogy mit vállaltam.

Nincsenek véletlenek.
JELEK vannak, amikre figyelnem kell.

Mivel semmi sem állandó, hanem átmeneti, a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a lelkiállapotom időnként a pozitív oldalról átbillen a negatív irányba.

A lelkembe befészkeli magát a kétség, megpróbálja átvenni uralkodó gondolataimat, teret nyerni magának. Ekkor minden szellemi erőmmel azon vagyok, hogy az elmémet a Sikerspirál szerint irányítsam.

Miközben ezeket a sorokat írom, 2018. augusztus 3-án elképesztő, emberi elmével nehezen értelmezhető spirituális élményben lesz részem.

Pont most, pont ekkor? Véletlen?

 

Miért született meg ez a könyv?

A sorsfordító dolgok egy gondolattal kezdődnek.
A gondolat szándékká érik.
Érzelmeid adják a szándék erejét.
Az erős szándék a teremtő ok.

„Én tudom a siker titkát! Elárulom neked, hogyan lett a semmiből vagyonom, hogyan lettem milliomos, sőt, milliárdos! Érdekel? Ha igen, akkor nem kell mást tenned, csak vedd meg ezt a…”

Ismerős? Motivációs trénerek, sikeres vállalkozók, sikerguruk ígérik ezt számodra. Ám megszerezve a „titkot”, csalódni fogsz, hiszen azzal, hogy mások hogyan, milyen üzleti lépéssel lettek sikeresek, Te most a jelenlegi helyzetedben nem sokra mész. Hiába árulnám el Neked, én a 90-es években hogyan gondolkodtam az üzletről, és mit tettem annak érdekében, hogy akár havonta 1 millió forintot keressek. Az akkor volt, az én életem volt, az én lehetőségem. Az az időpillanat elmúlt, nincs többé – számomra sem elérhető. Jelenleg mások a körülmények, a lehetőségeim, az erőforrásaim. Az idő múltával minden változik, semmi sem állandó. Te magad is változol, az életed eseményei, körülményei, szakaszai is változnak. Az életedben a jó és a rossz történések egymásra rakódnak, formálják gondolataidat, jellemedet, személyiségedet. Ez így megy hónapról hónapra, évről évre. Öröm és boldogság előrehaladni az életünkben, de egyúttal fájdalommal is jár. A bizonytalanságban kell megtalálnod a biztosat. Ezt senki sem teheti meg helyetted, ez a Te feladatod. Egyedül jöttél, egyedül fejlődsz, egyedül emelkedsz, egyedül lépsz tovább. Voltak, vannak, lesznek melletted, akik hatást gyakorolnak rád, megérintenek fizikai és lelki síkon. Mindenből tanulnod kell, és többé kell válnod. Ez a feladat. Mindannyiunk számára.

Azok a dolgok, melyek érzelmileg megérintenek egy idő után felhalmozódnak.
Az érzelmi terhek egyre nagyobbak, ezért egyre bölcsebben kell kezelned őket.

„Kétszer nem léphetsz ugyan abba a folyóba.
Két okból.
Egyrészt mert a folyó megváltozik.
Másrészt pedig Te sem leszel már ugyanaz az ember.”

(Wermer András)

Akkor hogyan változtathatom meg az életem, hogyan juthatok egyről a kettőre? Hogyan kezdjem el? Mit kell tennem? Miben kell hinnem? Kire hallgassak? Hogyan hámozzam ki magam a zűrzavarból? – kérdezed.

„Egy pillanatnyi ösztönszerű felismerés felérhet egy élet tapasztalatával.”

(Oliver Wendell Holmes)

Az életed, a sorsod, az anyagi helyzeted megváltoztatásának érdekében felismerésekre van szükséged! Arra a felismerésre, hogy Te itt és most a jelenben mit tehetsz. Mi legyen az első lépésed? Min kell változtatnod? Merre indulj? Milyen ajtón nyiss be? Miben higgy? Milyen célt tűzz ki? Mi az, amit valóban képes vagy megtenni?

Azt is tudnod kell, hogy merre NE indulj el.

Gondold át: Milyen tudásra van szükséged, milyen tanfolyamra kell elmenned, milyen könyvet olvass el, kitől tanulj – hogyan segítsd saját magad felemelkedését? Vagy még időre van szükséged? Pihenned kell? Át kell gondolnod pár dolgot, rendezned kell a gondolataidat? Legyen így, de ne feledd, nincs időd a tétlenkedésre, tettek nélkül nem jutsz előre! A tett önbizalmat szül. Az önbizalom a siker első titka. Mindennemű siker – legyen akár az egészen kicsi – legnagyobb értéke a megvalósulás erejében rejlik. Ha elérted, akkor megbizonyosodsz róla, hogy KÉPES VAGY RÁ. Kétségeid legyőzése a Sikerspirálba emel.

A következő célodat már úgy fogod elérni, hogy az lesz a MEGGYŐZŐDÉSED, hogy KÉPES VAGY RÁ, TE MEG TUDOD TENNI, EL TUDOD ÉRNI.

Ha felismered azt, hogy téged melyik gondolat fog továbblendíteni a Sikerspirálba, akkor megfogod a megfoghatatlant. Az elmédnek a továbblépéshez szinteket kell lépnie, minden felismerés egy újabb szellemi magaslatba emel, ezáltal kinyílnak a lehetőségeid kapui.

Természetesen nem azt akarom sugallni, hogy a segítő szándékkal íródott könyvek rosszak, biztosan találsz bennük sok értékes információt.

Azt javaslom, hogy legyen a személyes életfilozófiád része, tedd a magadévá, a részeddé az egyetemes alapelveket, az alapvetéseket, a természeti törvényeket, értsd meg az ok-okozati összefüggéseket. Ezekre a stabil pillérekre tudod építeni a személyes sikeredet.

„A siker titka a világot mozgató törvények szigorú
tisztelete, és mivel ezek az értelem és az erkölcs
törvényei, ez azt jelenti, hogy engedelmeskedünk
az értelem és az erkölcs szavának.”

(Ralph Waldo Emerson)

A vonzás törvénye működik, a gondolataid teremtő ereje működik; a Te életedben is minden lehetőség és potenciál benne van nem kétséges! Viszont azt, hogy számodra hogyan működik, SAJÁT MAGADNAK KELL FELFEDEZNED, MEGTALÁLNOD!

Az életed megváltoztatása egy érzelmekkel átitatott
FELISMERÉSSEL kezdődik.
A felismerés meggyőződéssé érik.
A meggyőződéseid által teremted meg a világodat.

Nekem nem az a célom, hogy megmondjam, mit tegyél. A sikernek nincs mindenható, lépésről lépésre követhető „receptje”. Másik ember lábnyomába nem léphetsz, Neked saját utad van. Mindannyiunk élete más, ezért minden esetben saját magadnak kell rájönnöd, hogy mit kell tenned, merre indulj. Senki nem gondolkodhat helyetted, és nem mondhatja meg Neked azt, hogy mit tegyél.

Ennek a könyvnek az a feladata, hogy felismerd, a Sikerspirál segítségével, hogyan veheted eredményesen az életed kihívásait. Bemutatja a megfordíthatóság törvényét, azt, hogyan gondolkodj a kritikus pillanatokban, miként fordítsd a csalódottságodat lenyűgözöttséggé. A könyv olvasása közben alkalmad nyílik arra, hogy még mélyebben megismerd önmagad, közelebb kerülj saját magadhoz, a felsőbb énedhez, a spirituális valódhoz. Biztos vagyok benne, hogy számodra is lesznek döbbenetes felismerések, továbbá, ha megtanulod a negatív dolgokat a hasznodra fordítani, gyorsabban és eredményesebben tudod kihasználni az életedben rejlő lehetőségeket, így teljesebb, boldogabb és sikeresebb életet élhetsz. Az élet a fejlődés lehetősége. Olyan személyiséggé kell teremtened magad, aki képes önállóan gondolkodni, a saját útját járni, ezért a saját életed stratégájává kell válnod. Ne hagyd, hogy más mondja meg azt, hogy Neked mire van szükséged és mit kell tenned! Ebben fog segítséget nyújtani számodra a Sikerspirál 8 törvénye. Végezetül a legjobb tanács, amit a kezdetekkor adhatok:

Azt itt leírt gondolatokat ne engedd magadhoz
túl közel, tartsd magadtól távol!
Vagy tedd a magadévá, váljon veled eggyé…

Hogyan olvasd ezt a könyvet?

Legyél nyitott és befogadó, hagyd szárnyalni az elmédet! A papírra nyomtatott szavaknak rezgése, ezáltal ereje van. Ha úgy érzed, valami megérintett, ne siess, állj meg, gondolkodj el rajta. Időről időre térj vissza, olvass bele újra, így újabb értelmet és mélységeket nyersz. A könyv végén lesz egy munkafüzet, mely a gyakorlati megvalósítást hivatott segíteni. Az utolsó oldalakon üres lapokat találsz, ahova azonnal jegyzeteld le a saját meglátásaidat és a gondolataidat.

Így lesz egy naplód is. Olvasd nyitott lélekkel, ha számodra értékes felismerést találsz, ne engedd el, ne hagyd elillanni, ragadd meg, írd le, tedd a részeddé!

 

Spiritualitás

Kétféleképpen élheted az életed.

Az egyikben a társadalmi tudatosság (a való világ) teljesen kitölti a földi léted mindennapjait. A gondolataid, a tetteid kizárólag ezek körül forognak.

A másikban a társadalmi tudatosságon kívül jelen van a spiritualitás, Te már egy emelkedettebb szellemi síkra léptél.

Tudatos vagy az életed és a létezésed mélyebb értelmét illetően, folyamatosan keresed a válaszaidat: Hogyan tudsz fejlődni? Hogyan tudod magad újabb szellemi magasságba emelni? Jelen életedben mennyire fonódjon össze a spiritualitás a társadalmi tudatossággal? Hol vannak a határaid? Meddig mehetsz el? Meddig kell elmenned?

A válaszok ott vannak benned, csak meg kell találnod,
fel kell érned értük.

A spiritualitás hit. Hit abban, hogy mély értelme van az életednek, a létezésednek. Hit abban, hogy szellemi lény vagy: azért jöttél az ellentétek világába fizikai megnyilvánulásban (tested), hogy jobbá, erősebbé és teljesebbé válj. Hit Istenben, a Teremtőben. Hit a megfoghatatlanban. Hit a teremtésben. Hit a teremtő erődben. Hit abban, ahonnan jöttél. Hit abban, ahová tartasz. Hit önmagadban. Hit a lélek halhatatlanságában. A spiritualitás segít abban, hogy felismerd: Te valójában ki vagy… és miért jöttél. Folytatás a könyvben.

Ellentétek

A pozitív és negatív folyamatosan jelen van az életünk minden területén, ez a kettősség jellemzi világunkat.

Folytatás a könyvben.

Nincs negatív pozitív nélkül. A negatív a pozitív velejárója. Ugyanezen mezsgyén nincs pozitív sem negatív nélkül. Ez az élet körforgása. A negatív történéseket nem tudjuk elkerülni, viszont elsajátíthatjuk, hogyan viszonyuljunk hozzájuk. A személyes sikered – az életed sikere – érdekében meg kell tanulnod, hogyan kezeld a negatívumokat, majd fordítsd a hasznodra a viszontagságok és a kedvezőtlen körülmények ellenére is.

Ha megváltoztatod a hozzáállásod,
a lehetetlen lehetségessé válik.
Ha nem megfelelően állsz hozzá,
a lehetséges lehetetlen lesz…

 

Sikerspirál

Az ellentétek megéléséért jöttél.
Ez a felismerés mindent megváltoztat.
Többé már semmi sem lesz olyan, mint előtte volt.
Te sem leszel már ugyanaz, aki voltál.

Az életünk minden tekintetben két pólus, a negatív és a pozitív (érzelmek és történések) között mozog. Folyamatos mozgásban és változásban vagyunk, ezért semmi sem állandó. Fejlődünk, majd hanyatlunk. Hanyatlunk, majd fejlődünk.

A negatívumok a kellemetlen történések, minden, ami érzelmileg rosszul érint bennünket, ingerültséget, dühöt vagy akár gyűlöletet vált ki belőlünk; érzelmi traumák, fájdalmas megtapasztalások, szomorú emlékek, csalódások, veszteségek.

A pozitív a jó, a felemelő érzelmi állapot; minden, ami örömmel, boldogsággal, gyarapodással, vidámsággal és szeretettel tölt el. Folytatás a könyvben.

A negatív/pozitív történéseken elmélkedve arra jutottam, hogy az életünk minősége és a személyes sikerünk érdekében tudatosan kell kezelnünk a negatívumokat. A negatív erők nem visznek előre, csak hátráltatnak és rabolják az értékes életidődet. Meg kell tanulnunk, hogy az időrabló, romboló és visszahúzó lelkiállapotunkat átemeljük egy pozitív érzelmekkel átitatott szintre.

A pozitívból tudunk épülni, jobbá válni, előre jutni és jót teremteni. Ebből a felismerésből született a Sikerspirál, mint fogalom.

A pozitív tartomány a teremtő erőket,
a negatív pedig a romboló erőket képviseli.
A pozitív és a negatív határát hívom én: Töréspontnak.

A Töréspont az Ébredési Pont. Egy élethelyzet, amikor Isten megrázza Életed Fáját és lepottyansz róla. De csak azért, hogy felismerj valamit, és iránymutatást kapj. Ha megértetted a JEL tanítását, újra el tudsz indulni, és egyre magasabbra jutni Életed Fáján.

A Töréspont az az élethelyzet, időpillanat, amikor dönthetsz, hogy merre mész tovább. Az első célállomás a negatív spirálból. Az első siker a kudarcok után.

Itt egy pillanatra meg kell állnod és átgondolni az életed. Fel kell ébredned! Esélyt kapsz. Becsüld meg! Bárhogy is döntesz, többé fogsz válni. Minél tisztábban tudod, hogy ki vagy valójában, miért jöttél és hova tartasz, annál jobb döntéseket fogsz hozni.

A Töréspont az első jeges zuhany, érzelmi sokk, ha veszteség vagy kudarc ér; ha az életed egy fontos része a Sikerspirálból kiesik. (Baleset, anyagi veszteség, szakítás, magánéleti válság, érzelmi megrázkódtatás stb.)

A Töréspont a lehetőség, hogy mindent megváltoztass,
és újrakezdj.
A határ, amit időnként nem tudsz elkerülni, mindenképpen odaérsz.
A szembesülés. Amikor már nem tudsz elmenekülni, amikor már nincs hova menned; szembe kell nézned a helyzettel.
Ahol úgy érzed vége mindennek. Amikor hiszed, hogy valami ÚJ veszi kezdetét.
Ahol összetörsz. Ahol összerakod magad.
Amikor az érzelmeid megsemmisítenek. Amikor az érzelmeid felemelnek.
Amikor úgy érzed, nincs tovább. Amikor esélyt és lehetőséget kapsz.
Amikor úgy érzed, már nincs erőd. Amikor ennyire erősnek még soha nem érezted magad.
Amikor beletörődsz. Amikor letéped béklyóid és bátran kiáltod: Elegem volt!
Amikor közömbös és fásult vagy. Amikor szárnyalsz a lelkesedéstől.
A reményvesztettség. A remény.
A veszély figyelmeztetése. A biztonság ölelése.
A sötétség réme. A fény biztonsága.
A pokol kapuja. A mennyország ajtaja.
Az élethelyzet, ahol már semmi nem érdekel. Az élethelyzet, ahol elköteleződsz az életedért.
A pillanat, amikor veszni hagysz mindent.
A pillanat, amikor megvilágosodsz: még dolgod van, így minden új értelmet nyer, és felállsz a reményvesztettségből.
Ahol mérlegelned kell, és döntést kell hoznod. Amikor új életet kezdhetsz.
Az áttörés kezdete a kudarcspirálból. A kiindulási pont a határtalan dimenziók felé. A pillanat, amikor megfordíthatod a sorsod.

A Sikerspirál grafikonja:

A pozitív tartomány a Sikerspirál.

Tulajdonképpen mi a Sikerspirál? Gondolkodásmód? Pozitív beállítottság? Sikertechnika? Önfejlesztés? Életstílus? Attitűd? Szellemi kifejeződés? Élet-filozófia? Személyiségfejlesztés? Hozzáállás? Életszemlélet? Sikerlélektan? Spirituális megközelítés? Sikertudat? Meggyőződés? Tudatosság? Fejlődés? Egyik sem. De mindegyik része a Te Sikerspirálod teljességének.

Miért spirál? Folytatás a könyvben.

 

A Sikerspirál 8 törvénye

Kérlek, az alábbi 8 kikerülhetetlen törvényre tekints a személyes sikered forrásaként. Ha tudatos vagy e 8 pont vonatkozásában, akkor könnyedén és sebesen visz magával az áramlat a jó irányba, a Sikerspirálba. Ha nem vagy tudatos, akkor sodródsz, kontrollálatlanul ide-oda csapódsz, a spirál negatív részén tartózkodsz. Tulajdonképpen a sodródás érdekében nem kell tenned semmit sem… A nem gondolkodás és a nem cselekvés is egy döntés.

A keresésben erő lakozik. Keress! Folytatás a könyvben.

A Sikerspirál 8 törvényének rövid összefoglalójának végéhez értem. Tedd a részeddé, építsd be a személyiségedbe, legyen a filozófiád része mind a 8 törvény. Minél korábban teszed, annál jobb, hiszen az életed előrehaladtával egyre erősebbé válsz általuk. Ne engedd el ezeket a tanításokat, térj vissza e sorokhoz újra, szilárduljanak meg az alapelvek a lehető legjobban, legmélyebben!

 

Megvilágosodás

A Sikerspirál értelmét, fogalmát, jelentőségét bemutattam. Végezetül ki szeretnék emelni néhány fontos tényezőt egy kis magyarázattal. A személyes sikered szempontjából lényeges, hogy megemlítsem őket. Kezdjük a pénzzel. Folytatás a könyvben.

 

A könnyű veszélye

A könnyű veszélye egyben a siker receptje. Sok apró, következetesen megtett lépések sorozatával tudunk elérni egy kitűzött célt. Ha elérjük a célunkat, akkor sikert érünk el. Azonban ha nem tesszük meg azokat az apró, ám fontos lépéseket, hanyagságunk hibái felhalmozódnak és kudarchoz vezetnek. Tenni, vagy nem tenni, ez itt a kérdés.

Ugyanolyan könnyű bizonyos dolgokat nem megtenni, mint megtenni. A siker érdekében tudnod kell; mi az, amit meg kell tenned, mi az, amit nem.
Ugyanolyan fontos mindkettő.

Könnyű nem megvenni a testünk számára haszontalan élelmiszereket a boltban? Könnyű egy drágább és divatosabb okostelefont nem megvenni, ha a régi is jó még? Könnyű éjfél helyett tízkor ágyba bújni? Könnyű naponta húsz percet olvasni? Könnyű hetente háromszor húsz percet kocogni? Könnyű egy tanfolyamra beiratkozni? Könnyű kevesebbet lógni a telefonunkon? Könnyű jelentéktelennek tűnő, ám hasznos döntéseket meghoznunk?

Kijelenthetjük: egyeseknek könnyű, másoknak nehéz.
A nagy veszély abban rejlik, hogy amilyen
könnyű megtenni,
olyan könnyű NEM MEGTENNI.

Tetteink következménye nem azonnali. Ma még nem kezdem el az edzést, ma még nem kezdek el olvasni, ma még megveszem magamnak a szemét kaját, ma még túleszem magam, ma még negatív gondolatokkal traktálom magam, ma még nem gondolom át az életem… Folytatás a könyvben.

 

Nincs időd!

Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, korlátlan idő áll a rendelkezésedre! Az idő a legnagyobb kincsed, a legértékesebb erőforrásod, ezért nagyon meg kell gondolnod, hogy kinek ajándékozod, mire „szakítasz” időt. Az évek múlása, az életkorod kíméletlenül jelzi halandóságod, ezen földi léted időkorlát közé szorított voltát. Az idődet nagyon könnyű elpazarolni, eltékozolni. Olykor szinte észrevétlenül elfolyik egy-két nap, egy hét, egy hónap, aztán évek… Véges, kiapadó forrás. Most még bőséggel jut belőle számodra, de egyszer elfogy.

 

A halogatás veszélye

Ki kell fejlesztened magadban az azonnali cselekvés képességét. Ma még nem számít… Hányszor próbálod áltatni magad ezzel a nagyon gyenge kifogással? Minden felhalmozódik, a jó és a rossz döntéseink is. A jó döntések eredményét élvezni fogjuk, a hibás döntéseink fájdalma is utol fog érni – csak idő kérdése. Igaz, sokkal könnyebb lustának lenni, mint helyesen cselekedni, de az önfegyelmünk erejével rá kell vennünk magunkat arra, hogy itt és most megtegyük, ami szükséges, függetlenül attól, hogy éppen van-e hozzá kedvünk, vagy nincs. Emeld át magad a cselekvés lelkiállapotába! Hiszen nem érsz rá halogatni, az élet túl rövid, most kell megtenned, ami szükséges! Az önfegyelmed olyan, mint az izmod; minél hatékonyabban ráveszed magad a cselekedetekre, annál erősebbé válik. Minél erősebb, annál könnyebb megtenni azokat a dolgokat, melyeket először nehéz volt.

Mindig rohansz, nem érsz rá semmire? Így elmegy melletted az élet. Vagy Te szaladsz el az élet mellett… Mindenképpen az időgazdálkodás mesterévé kell válnod. Ha szükséges, meg kell tanulnod igen helyett nemet mondani, megállni, elcsendesedni. A teremtéshez is idő kell.

Tegyél meg mindent, hogy tartalmas és értékes életed legyen, ne légy rest, ne halogass! Tedd meg minél előbb, amit tenned kell, addig, amíg szikráznak az érzelmeid és az elképzelésed erős és tiszta! Minél tovább vársz, annál jobban elhomályosodik és tovaszáll a pillanat ereje. A lehetőségek ajtaja is csak nagyon rövid ideig van nyitva, ha túl sokat gondolkodsz, ha tétovázol, akkor becsapódik az orrod előtt…

Szabadon dönthetsz, hogy mit teszel. Ám az is fontos, arról is döntened kell, hogy mit nem teszel meg, hiszen ha valami mellett döntesz, egyúttal valami ellen is leteszed a voksod.

Mi az értékesebb, az idő vagy a pénz?
Pénzed lehet több, de az időd fogy.
Pénzért nem tudsz időt venni, viszont ha van pénzed,
több időt tölthetsz hasznos és értelmes tevékenységekkel.

Legyél tudatos abban, hogy nincs időd, ezért a halogatás luxusát nem engedheted meg magadnak, lebegjen a szemed előtt mindig az, hogy nem érsz rá tétlenkedni, cselekedned kell minél előbb! Lehetőleg azonnal! Folytatás a könyvben.

 

Emberek

Lehetsz bármilyen szép, ügyes, okos, gazdag, barátságos, jóindulatú és szeretnivaló, bizonyos embereknek soha nem fogsz tudni megfelelni. Hiszen Te csak jót akarsz, miért nem érzi át és látja ezt a másik? Nem tudjuk. Senki nem tudja. Így működik a világ. Nem vagyunk egyformák, ehhez kell viszonyulnod. Ezt el kell fogadnod.

Lesz, aki betoppan az életedbe, jól összezavar, aztán szó nélkül lelép. Neki ennyi volt a szerepe, nem megérteni kell, hanem elengedni. Van, aki ártani akar, van, aki segíteni, van, aki felemelni, van, aki lehúzni. Van, aki nem érti, hogy mit mondasz, van, aki szavak nélkül is tudja. Lesz, aki retteg attól, hogy elhagyod. Miután biztosítod arról, hogy ez nem fog megtörténni, számíthat rád, jelen maradsz az életében, minden magyarázat nélkül úgy faképnél hagy, mint Szent Pál az oláhokat. Még egy nyavalyás SMS-t sem ír. Nem kell megértened a megérthetetlent. Lesz, aki át akar verni. Lesz, aki bántani akar, fájdalmat akar okozni. Felül kell kerekedned a gyarló embereken, méltósággal és büszkén kell képviselned a jót. Ne hagyd, hogy beszennyezzék a lelked és a szintjükre lehúzzanak – válj meg tőlük!

Legyél bizalmatlan, ám tudj hinni az emberekben.
Ne engedj magadhoz senkit nagyon közel,
ám ha a pillanat elérkezik, válj vele eggyé.

Vannak, akik csak a negatívumokról szeretnek beszélni. Ők nem tudnak mit kezdeni a pozitív és vidám lelkekkel. Ha ismersz ilyeneket, mutasd be őket egymásnak, Te pedig keresd olyan emberek társaságát, akik hasonlóak, mint amilyen Te vagy.

Hasonló hasonlót keres.
Hasonló hasonlót talál.

Becsüld meg jól, ha vannak értékes emberi kapcsolataid. Vigyázz rájuk! Ápold. Nagy kincs! Folytatás a könyvben.

 

Negatív emberek, romboló környezet

Ideje alaposan szétnézned magad körül. Vannak olyan emberek (gondolkodási sémák, meggyőződések, körülmények) az életedben, amelyek folyton lehúznak, lehangolnak? Ki vagy mi gátol abban, hogy kibontakoztasd a képességeidet, magasabb szinten gondolkodó legyél? Mi vagy ki hajszol a reménytelenségbe, mi az, ami megöli az ambícióidat, a lelkesedésedet, a vágyaidat, mi zúzza porrá az álmaidat? Légy magadhoz kegyetlenül őszinte!

Ha a negatív emberek és a romboló környezet továbbra is teret kap az életedben, akkor sajnos a szomorú végeredmény mindig ugyanaz lesz: nem tudod kiaknázni a tehetségedet, a képességeidet, a lehetőségeidet, a magadban rejlő potenciált, és nem tudod élni azt az életet, amire igazán vágysz. Egyszer mindennek eljön az ideje! Most annak jött el, hogy levágd magadról azokat a béklyókat, amelyek eddig lehúztak és a mélybe taszítottak! Ne tarts fenn olyan emberi kapcsolatokat, amelyek hátráltatják a személyes fejlődésedet, irts ki az elmédből minden olyan gondolatot, amely gátat szab az előrehaladásodnak! Kizárólag olyan embereket és gondolatokat engedj magadhoz közel, amelyek értékesek, felemelnek, előrevisznek, egyezik az értékrendeddel, a filozófiáddal és az életstílusoddal! Ez rendkívül fontos!

A „leépítés” és a „felépítés” hozzátartozik a haladásodhoz. Lehet, hogy fájdalmas és megrázó döntéseket kell hoznod, de megingathatatlan elszántsággal meg kell tenned! Minden pillanatban legyél készen arra, hogy ki tudj állni önmagadért, hiszen egyesek örömüket lelik abban, ha az önbecsülésedet porrá zúzhatják. Vonj áttörhetetlen páncélt magad köré az energiavámpírok ellen! Folytatás a könyvben.

 

Keress!

Mindig van mit keresned. Aki keres, az talál. Keress olyan gondolatokat, amelyek felemelnek, olyan könyveket, amelyekből meríthetsz, olyan embereket, akik inspirálnak, keress olyan helyzeteket, ahol segíthetsz, olyan helyszíneket, ahol úgy érzed, megérkeztél, olyan célokat, amelyek eléréséhez többé kell válnod, olyan dallamokat, amelyek megérintik a lelked. Ha keresel, találsz. A jutalmad pedig túlszárnyal minden elképzeléseden: teljesebbé, többé és jobbá válsz. Folytatás a könyvben.

 

Hála

Ha valami véget ér, ne a rossz járjon át, ne légy cinikus és kárörvendő!

A bosszú rombol, a hála felemel.

Arra gondolj, mennyi minden szépet és jót kaptál, legyél hálás a jóért, emelkedj felül a negatívumokon, legyél magasabb szinten gondolkodó.

A hála a jó emberek ismérve.
Keresd a jót!
Legyél hálás minden jóért az életedben.

Tudj örülni! Fejezd ki magad – lehetőleg szóban! Ha valakinek örülsz, ha valaki lenyűgöz, ha valaki feldobja a napod, mondd ki, juttasd a tudomására, mennyire sokat jelentett az a pillanat számodra. Hiszen ez az, ami számít az életünkben: szavak által keltett érzelmek, melyek megérintik a lelkünket. Folytatás a könyvben.

 

Pozitív erőforrás: Humor

A pszichoszomatikus (lelki) betegségek elképesztő pusztítást végeznek az emberiségen. A lelki problémák kivetülnek a testünkre, ezáltal megbetegítjük saját magunkat. Ezen csak a pozitív gondolkodás, a vidám életszemlélet képes úrrá lenni. Viszontagságok mindenkit érnek, de az, hogy hogyan reagál rá az elménk, létfontosságú. Meg kell tanulnod kezelni a számodra kártékony gondolatokat, mert akár el is pusztíthatnak! A lelki békéd megóvása nélkülözhetetlen a boldog és kiegyensúlyozott élet érdekében.

A test egészségének megóvására nincs jobb szer a vidám léleknél, a humor egy pozitív erőforrás. Egy jó nevetés feldobja az embert, gyógyító ereje van, semlegesíti a stresszt, éberré és lazává tesz. A humor mindig segít abban, hogy a pozitív oldalon maradj. Folytatás a könyvben.

 

Hozzáállás

Kritikus tényező az elért sikerek és eredmények tekintetében: a hozzáállás. A hozzáállásod dönti el, mennyire tiszteled önmagad, az álmaidat, sziklaszilárdan elkötelezett vagy-e az eszméid mellett. Hajlandó vagy-e eltökélten betartani az írott és íratlan szabályokat? Mennyire vagy állhatatos, feladod-e az első nehézségek után? Mennyire elszántan dolgozol magadon a fejlődésed érdekében? A hozzáállásodból kiderül. A lelki erőd és az eltökéltséged a hozzáállásodban fókuszálódik, majd a céljaid felé repít, tartsd ezt mindig szem előtt! Minél magasabb szintű és színvonalú a hozzáállásod, annál valószínűbb, hogy el fogod érni az adott célkitűzésed. Folytatás a könyvben.

Egyedül

Sokkolt, amikor egyedül maradtam. Nem tudtunk mit kezdeni egymással; én és az egyedüllét. Aztán rájöttem, hogy tanulnom kell a magánytól is. Nagy tanító.

Rengeteg felismerést rejt. Szembesülhetsz a kudarcaiddal, a sikereiddel, a gyarlóságoddal, az erényeiddel, azzal, hogy meddig jutottál. Rájössz, hova kell menned. Sokkal közelebb hoz magadhoz, mélyebben, alaposabban megismered igazi éned. Kiderül, hogy mégsem vagy egyedül, hiszen veled van a múltad, a jelened és a jövőd. Ők állhatatosan kísérnek. Vagy kísértenek. Felemelnek, majd lehúznak. Összetörnek, utána segítenek felállni, továbblépni. Van valami különleges az egyedüllétben. Találkozol önmagaddal, szembesülsz azzal, aki valójában vagy. Folytatás a könyvben.

A program számolja a szavakat, amelyeket leírtam, 15.274 szó. Én le vagyok nyűgözve. Emlékszem, amikor 3000-nél, majd 6000-nél tartottam. A lelkesedésem mindvégig töretlen volt, óriási élmény volt számomra ennek a könyvnek a megteremtése. Most ősz van, hullanak a fákról a megsárgult levelek, egyre hidegebb a levegő, néha esik az eső, de előbújik még a nap is, lágyan melegíti az arcomat – ha felé fordítom. Majd zord tél következett, a túlélés tele.

Eljött 2019 tavasza. Egyre többet süt a nap. Már nincs hideg. Minden erőmre szükség volt, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Bella összetekeredve alszik a foteljában a hátam mögött, nagyokat sóhajt és horkol közben, néha elégedetten vinnyog egy kicsit, rángatózik a szemöldöke is, biztosan szépet álmodik. Minden rendben van, teljes a harmónia. 🙂

 

Pocsolya a Mennyországban

  1. szeptember 7. szombat este 21:30

A zuhogó esőben sétálok bőrig ázva. A teljesen átázott tornacipőmmel könnyedén lépek bele minden utamba kerülő pocsolyába. Nem kerülöm ki őket, átgázolok rajtuk. Mindkét zoknim csuromvizes, lábfejemen érzem a nedves és hideg őszi esőt. A jobb és a bal kezemben is póráz van, két kutyát sétáltatok. Folytatás a könyvben.

Mit tanultam egy fától?

Az igazi motiváció

Egy csodálatos őszi napon a Pilis lenyűgöző hegyei között kirándultam. Egy tisztásra érve különleges fát vettem észre. Szemből nézve teljesen átlagos volt, büszkén nyújtózott az ég felé. Ám oldalról nézve a fa testének a fele hiányzott, mintha megfelezték volna, ráadásul koromfeketére volt perzselődve.

Az egyik oldala ép és egészséges, a másik sérült. Mi történhetett? Ebbe a fába egy villám csapott bele olyan elemi erővel, hogy kettéhasította…

Pedig minden olyan szép és jó volt.

Egyszer csak váratlanul megváltozik minden. A villám becsapódik. Ettől az időpillanattól már semmi nem lesz olyan, mint előtte volt.

A meggyulladt, megcsonkított fának a megpróbáltatásai még nem értek véget. A külvilággal szemben védelmet nyújtó kérgét elveszítve a sebeit ellepték a férgek, az élősködők. Úgy tűnt, mindennek vége, nincs tovább. Folytatás a könyvben.

Útravaló

Arra bátorítalak, hogy ne zárkózz be, ne építs falat magad köré, hagyd, hogy az élet megérintsen. Engedd, hogy az érzelmek elérjenek a lelkedig, legyenek azok akár negatívak, akár pozitívak. Tudj sírni, ha kell, és tudj önfeledten nevetni is.

A Sikerspirál lényege nem az, hogy a negatívumokat kizárjuk, ne vegyünk róluk tudomást, hanem az, hogy azokat megélve, azokból épülve, azokon túllépve egy emelkedett lelkiállapotba emeljük magunkat, mely az előrehaladást, a fejlődést és a teremtést szolgálja. Ha kell, hulljunk atomjainkra, de képesnek kell lennünk összeszedni és felemelni is önmagunkat. Így válunk teljesebbé. Keresd a gondolatot, amely felemel, feltölt, lelkesít és előre visz! Köszönöm az idődet, azt, hogy figyelmet szenteltél a gondolataimra, felismeréseimre. Nagyra értékelem. Örömmel és tiszta szívvel írtam ezt a könyvet. Bevallom, nagyon élveztem, ahogy a Sikerspirál kifejeződött bennem, tanulságos, megrázó és egyben felemelő volt számomra. Az igazat megvallva én „csak” közvetítő voltam. A belső késztetésem beteljesedett, a létezésem újabb szintjére emelkedhettem.

Ennek a könyvnek van egy titkos küldetése.

Tanuld meg, jegyezd meg ezt a szót: Sikerspirál.

Most már érted a lényegét. Segíteni fog.

Beszélő papír – az indiánok így hívják a könyveket. Hiszem, hogy a hangok elértek a Te lelkedig is. Ha eljön az ideje, térj vissza, és idézd fel újra ezeket a gondolatokat, hagyd, hogy megérintsenek, beszéljenek hozzád – hagyd, hogy új felismeréseid legyenek. Folytatás a könyvben.

A hit és a lelkesedés kísérje az utadat!

Üdvözlettel,

Barta Tibor
Szerző

MUNKAFÜZET

Gyakorlati megvalósítás

A szó elszáll, az írás megmarad. A gondolat elvész, tovaszáll, a kézzel írt szavak halhatatlanná teszik azt. Megszilárdítják, Téged pedig köteleznek, figyelmeztetnek és elkötelezetté tesznek.

Összeállítottam számodra néhány feladatot, hogy még jobban és erőteljesebben tudatosodjon a Sikerspirál jelentősége.

Ha azt gondolod, túl intim kiadni magad itt, a könyv hátoldalán, illetve mások is elolvashatják, szerezz be egy üres füzetet, amit biztonságosan elrejthetsz, abba jegyzetelj. A saját kézzel írott szavaknak, gondolatoknak is teremtő ereje van!

Ha ki szeretnéd nyomtatni ezt a szöveget, és arra jegyzetelni, megteheted itt, ahol PDF fájlként előkészítettem Neked: 7het.hu/sikerspiral.munkafuzet

Jó munkát, tanulást, felfedezést! 🙂 Folytatás a könyvben.

 


A szerző: Barta Tibor

Életmód-tanácsadó, személyi edző, oktató, tanár, szakíró, könyvszerző, előadó, versíró, reklámszövegíró, pozitív paranoiás, versenyúszó, naturál testépítő, úszómester, vízvezetékszerelő, piaci kofa, sikeres vállalkozó, csődbe ment vállalkozó, devizakárosult, belvízkárosult, elvált szülők gyermeke, majdnem textilipari mérnök, szitanyomó, motoros láncfűrész szakmunkás, leszerelt katona, családapa, férj, elvált férfi, marketinges szakember, információs vállalkozó, két csodálatos fiú apukája, egy cuki nagylány apukája, örök álmodozó, magányos farkas, társas lény, Magyar, barát, hazafi, báty, testvér, gyermek, tékozló fiú, unoka, sportmániás, étcsokifüggő, természetrajongó, csongrádi gyerök, a Pilis szerelmese, nincstelen, milliomos, lelkiekben gazdag, absztinens, kutyás, ex-hajléktalan, túlélő, elpusztíthatatlan, rutinos újrakezdő, könyvrajongó, az írás szerelmese, a csúcsteljesítmény megszállottja, lélekvándor, Istenhívő, káoszkapitány, spirituális gondolkodó. Közvetítő.

Nehéz szívvel hagytam abba ennek a könyvnek az írását, mert újabb és újabb ötletek, gondolatok áramlottak és fejeződtek ki belőlem, ez a téma meglehetősen széles és mély. Most egy ideig elmélkedem, aztán, ha eljön az idő, újra visszatérek a Sikerspirál felismeréseivel. Arra kérlek, arra bátorítalak, ha Neked van olyan személyes megtapasztalásod, meglátásod, felismerésed, mely a Sikerspirál vonatkozásában fogalmazódott meg benned, bátran oszd meg velem, örömmel veszem a visszajelzésed. A Te személyes történeted is érdekel, hogyan küzdötted fel magad a Kudarcspirálból a Sikerspirálba, illetve a Törésponton (Ébredési pont) mi játszódott le benned.

Web: 7het.hu

Ide írhatsz nekem: bartatibor@7het.hu

Köszönöm szépen!

Üdvözlettel,

 

Méltatások – akik már olvasták a Sikerspirál c. könyvet:

Mélység-magasság…  Aki hozzád vagy hozzám hasonlóan élt már át ilyen időszakot, az tudja igazán átérezni, hogy mekkora segítség a nehézségek idején, ha tudod mi az elhívásod. Ez a könyv nekem is jókor jött most… Megerősített abban: jól döntöttem, hogy haladok az utamon, nem a nehézségekre, hanem a lehetőségekre figyelve. Mindig azzal és úgy, amim van, és ahogy vagyok. A többi érkezik. Kívánom, hogy másoknak is ugyanazt jelentsék az írásaid, mint nekem. Hála érte!

Túri Zsuzsanna

A Sikerspirál egy őszinte, magával ragadó, önéletrajz jellegű olvasmány, amely leplezetlenül bemutatja, mire is képes az emberi elme, hogyan találd meg és hozd ki magadból a teremtő erőt, amely hatására létrehozhatod, megteremtheted azt a világot, ami boldoggá tesz. A szerző már maga a címével is inspirál, hiszen nincs olyan ember, aki nem került volna a sikerspirál mindkét oldalára. Itt a kérdés csupán az, vajon hagyod, hogy sodródj vagy kezedbe veszed az irányítást és e könyv segítségével megtaláld a benned lévő, Istentől kapott, most még számodra ismeretlen erőt.

Tar Ágnes

Angol, Orosz Mestertanár (MSc), Tolmács, Műfordító, Idegenvezető és Fitness Instruktor

Nagyon tetszik, hogy sok olyan fogalmat, összefüggést, látásmódot az alapoktól kezdve megmagyaráz, amit sokan egyértelműnek gondolnak, pedig nagyon sok esetben nem az. Azt gondolom, hogy sokaknak a spirituális életmód azért nem hoz eredményeket, mert az alapok hiányoznak, amit ez a könyv remekül pótol. De nemcsak az alapokat ismerhetjük meg belőle, hanem annál sokkal többet. A spirál, mint mindannyiunkban jelen lévő, fontos, ősi motívum, valóban megmutatja azt, hogy már kisebb, egyszerűbb lépésekkel is sokkal jobbá, teljesebbé tehetjük az életünket. Nagyon tetszett a végén a munkafüzet, hasznos és elgondolkodtató kérdéseket tartalmazott. Azt gondolom, hogy valóban segíthet a könyv abban, hogy egyenesbe hozzuk a gondolatainkat és az életünket.

Zigó Judit

Tréner, újságíró

Mit jelent számomra a Sikerspirál?

 A pozitív tényeket. Olyan állításokat fogalmaz meg, amik valójában minden emberben ott vannak, kinél mélyebben, kinél jobbára a felszínen, csak aztán a mindennapi rutin és a fránya mókuskerék miatt hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. Éppen emiatt roppant hasznos számomra a könyv. Ha érzem, hogy elindulok a negatív oldal felé, csak előhalászom, találomra kinyitom egy oldalon, beleolvasok és a világ máris a helyére kerül. Mert valójában minden a helyén van, jól van, így ahogy van. Csupán gondolataink függvénye, mi hogyan reagálunk a történésekre. Minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy boldog emberek legyünk. Amióta a kezembe került a remekmű, minden egyes nap biztos vagyok ebben. Az összes korosztálynak ajánlanám olvasásra, mivel mindenki a saját maga számára hasznos útravalókat tudja kihámozni a sorok közül. Ezúton is szeretném megköszönni a szerzőnek a lehetőséget és hálás vagyok, hogy a tudás most már nap mint nap a birtokomban lehet…

Dr. kapinya Diána

Jelenleg nagyon stresszes időszakban vagyok, de így is nagy hatással volt rám a Sikerspirál könyv: feldobódtam tőle és nagyon motiválónak, lelkesítőnek találom! Szívesen olvastam volna még hosszabban is, még több gondolatot. Az én könyvespolcomon helye lesz!

Simon Krisztina

A Sikerspirál könyv emlékeztetett néhány alapvető emberi viselkedésre és a világ működésére. Jó volt elolvasni, motiváló, nyitott, pozitív energiát sugárzó.

Bármilyen korosztálynak ajánlanám, nekem tetszett.

Przemysław Szymczak

Keress bátran!

Vedd fel a kapcsolatot Velem!